City Creek

10:41 ap.

Olen jonkun verran jakanut teidän kanssanne lemppariruokiamme - toisaalta olen kerrannut myös niitä paikkoja, joissa olemme käyneet ja mitä suunnitelmissamme on tulevaisuuden varalle. Niinpä ajattelinkin luonnollisena jatkumona kertoa hieman yhdestä lempipaikastani Salt Lakessa - City Creek Centeristä.

Ennen ensimmäistä visiittiä ihan paikanpäälle minulle kerrottiin hieman perustietoa - esimerkiksi se, että koko kauppakeskuksen alakerran lävitse virtaa joki. Tämähän nyt (tietenkin) kuulosti silloin täysin mahdottomalta, mutta muutaman kerran käyntien jälkeen asiaan alkoi kyllä jo tottumaan. Tavallaan jopa harmittaa, ettei meillä ole Suomessa oikein mitään vastaavaa. Ja kun otetaan huomioon vielä sekin, että olen kirjoittamassa kauppakeskuksessa Salt Lake Cityssa... Ovat esimerkiksi kanssasisaret New York Cityn tai Los Angelesin kaltaisissa jättikaupungeissa monta kertaa suurempia ja uskomattomampia.


Se mikä City Creek Centeristä tekee erityisen, on suurimmaksi osaksi rahoituksessa. City Creek on rakennettu aivan SLC:n Templen viereen - tien toiselle puolelle - ja tästä nyt saakin oikeastaan jo ensimmäisen vihjeen sille, mikä kauppakeskuksesta lopulta tekee niin omanlaisensa. Rahoitus nimittäin on tullut suurimmilta osin mormonikirkolta. Tästä johtuen kauppakeskuksella on omia erityispiirteitään, joihin nyt ei välttämättä tule edes kiinnittäneeksi huomiotaan - ellei asioihin erikseen lähde paneutumaan.

City Creek on täysin suljettu sunnuntaisin - tämä siksi, että päivä on mormoneille ehdoton lepopäivä. Toisaalta, City Creekistä puuttuvat myös kaikki keskeisimmät ja näkyvimmät paikat, josta kofeiinia voisi tankata elimistöönsä lähes holtittomasti - nyt puhun siis esimerkiksi Starbucksien sekä Beans & Brewsien kaltaisista kahviloista. Toki esimerkiksi The Cheesecake Factorysta pystyy hakemaan apua pahimpaan kahvihampaan kivistelyyn, mutta ihan erillisiä, kahviin erikoistuneita liikkeitä ei löydy. Turha mainita ehkä myöskään siitä, että alkoholi on täysin kiven alla.
Mä en silti voi sanoa muuta kuin sen, että tykkään ihan vallattoman paljon. Jo pelkät sisätilat ovat siistit ja viihtyisät, mutta ulkotilat... Aina vaan paranee! Ulkoa löytyy nimittäin esimerkiksi ihan omia, erilleen rakennettuja istuma-alueita - joko näkymällä vuorille, joelle (City Creek) tai kävelykadulle. Kaikki on vielä suhteellisen modernia ja uutta (City Creek Center avattiin kaikelle kansalle vuonna 2012) ja aivan kuten mainitsinkin, siistiä. Myös pääkadun ylittävä skybridge on oikeasti ihan näkemisen arvoinen - en nyt vaan tähän väliin löytänyt itseltäni yhtään kuvaa siitä.

Myös Templen puoli on ihanan puistomainen ja avoin, etenkin pimeällä ihan käsittämättömän kaunis! Vielä kymmeneen (vai olikohan yhdeksään) asti illalla kauppakeskukseen pääsee myös sisälle - tavallaan. City Creek Center on puolittain avoinna ulkoilmalle, puolittain suljettu. Esimerkiksi viime ystävänpäivänä kävin juurikin City Creek Centerissä vessassa, ennen kuin lähdettiin ajelemaan keskustasta kotiin.

Jos kukaan teistä tätä lukevista sattuu Salt Laken alueelle eksymään, suosittelen ihan ehdottomasti viettämään reilusti aikaa Temple Squarella. Jo itse Temple sitä ympäröivine puistoineen on enemmänkin kuin näkemisen arvoinen, mutta päivään pystyy yhdistämään pientä keveyttä helposti juurikin ostoksilla. City Creek on vallan ihana paikka!


0 kommenttia