Lumikaaos

1:56 ip.

Kun lumisade alkoi perjantaina, se loppui täällä meillä vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ja mikä parasta - kun äsken katsoin ulos ikkunasta, siellä näyttäisi satavan taas lunta! Eilen luotiin lunta ihan kuntoilunkin edestä - tuuli pöllytti lumet aina takaisin vastatehdyille poluille, eikä auttanut muu, kuin aloittaa taas alusta. Ihan vapaaehtoisesti me tosin tämä kaikki tehtiin - oli mukavaa olla ulkona raikkaassa ilmassa ja nauttia talvesta.

Pitkin viikkoa lunta on tullut taivaalta ihan mukavanlaisesti - siinä, missä oikeastaan lähes kaikki meidän perheen ulkopuoliset valittelevat, me kolme ollaan oltu ihan viimeisen päälle innoissamme. Lunta, paljon lunta! Tämä tarkoittaa lapselle ulkoleikkejä, meille sitä jo mainittua lumenluontia, liukastelua minne tahansa ajaessa - ja ihan loputonta kauneutta! Lunta on tullut niin mukavasti, että puut ovat peittyneet ihan eri tavalla valkeaan, kuin monena viime talvena. Yleensä en kauheasti innostu Suomen talvesta ihan siksi, että kammoan kylmää. Nyt minäkin olen kuitenkin ottanut kuvia lähes sydämeni kyllyydestä, koska lumi nyt vaan on (sittenkin) aika ihana asia.Melkein harmittaa, kun lämpötilat ovat nyt muutamana viime päivänä pysyneet nollan yläpuolella. Lumi pakkautuu ja puuterista ei ole tietoakaan. Ollaan miehen kanssa puhuttu vähän siitäkin, että voitaisiin viikonloppuna käydä pellolla reippailemassa lumikenkien kanssa, mikä ei sinänsä vaikuta yhtään huonommalta vaihtoehdolta.

Tämä keli on antanut onneksi vähän armoa talon lämmittämisen kanssa. Mehän ollaan siis sähkölämmityksen varassa - ja huomattavasti mielummin maksaisin jostakin muusta energiamuodosta talon lämmityksen osalta. Niinpä meillä on poltettu tulia talven aikana takassa ja leivinuunissa, puuhellaakin on tullut käytettyä jonkin verran aina mahdollisuuksien mukaan. Tämäkään ei silti ole riittänyt taltuttamaan sähkölaskua täysin, kiitos nousseiden sähkönsiirtohintojen. Ahdistaa. Nyt olen kuitenkin pitänyt tulia vain joka toinen päivä, joskus jopa joka kolmaskin. Harmi vain, että juuri näillä keleillä tekee mieli laittaa takkaan tuli - ulkona näyttää niin ihanalta ja valkealta!

Lapsikin on käyttänyt kaiken mahdollisen ajan ulkoleikkien parissa. Pihalta löytyy kaikkea lumihevosesta labyrintteihin ja lumilinnoihin, eikä kyllä mikään ihmekään. Olihan se kivaa itsestäkin rakennella ja viettää aikaa kaiken sen valkeuden keskellä. Hiljaisuudessa. Myönnän - vasta nyt ihan oikeasti alan ymmärtää sitä, kuinka älyttömän hienossa ympäristössä sain viettää lapsuuteni ja kärsiä teiniangstini. Ja tuntuu aika kivalta, kun tietää voivansa tarjota saman muksullekin.
2 kommenttia

  1. Täälläkin ainakin tänään tuli ihan kunnolla lunta! On se ihanaa, kunhan vain tietyssä vaiheessa kevättä sulaa pois eikä enää tule takaisin, esim. toukokuussa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! :D Lumi on ihanaa! Käytiin äsken koiran kanssa ulkona, ja taas satoi lisää - mä niin nautin!:D Tosin... Ihan totta kyllä tuokin, että kyllä se vois esimerkiks siellä toukokuun paikkeilla olla jo sulanut kokonaan pois :p

      Poista