Super Bowl 49-50

10:16 ap.

Joku tarkkasilmäinen ihmettelee nyt, että nainen on mennyt sekaisin. Eihän tässä nimittäin mitään Super Bowl neljäysiä ole tulossa, vaan ihan täysi viiskymppinen. Nyt, kun Super Bowl viikonloppu on kuitenkin käsillä, ajattelin palata viimevuotisiin tunnelmiin - tavallaan. Tänä vuonna koko pelin kohokohta (mainokset) menee sivu suun, ja Super Bowlin tuijottaminen menee muutenkin melkoiseksi valvomiseksi. No, ei voi mitään!

Viime vuonna valmistauduttiin peliin jo hyvissä ajoin. Koska kyseessä nyt oli viikonloppu, nukuttiin pitkään ja herättiin vasta kymmenen jälkeen, mutta päätettiin ottaa suoraan suunnaksi Costco. Ihan vain muutama muukin oli samoilla aatteilla liikkeellä - Costco oli jopa tavallistakin täydempi ja kassoille sai tällä kertaa jonottaa ihan tosissaan. Lähinnä ostettiin herkkuja iltaa ajatellen, ja parhaamme mukaan yritettiin vähän ennakoida seuraavalle viikollekin. Meni vähän reisille, mutta pääasia silti lienee ihan vain se, että saatiin illaksi nameja. Päivä meni muutenkin kyllä vähän harakoille - mies teki koko iltapäivän ja melkeinpä illankin veroja, minä pyykkäilin ja siivosin. Jossakin välissä otettiin pieni erätauko neljän seinän sisältä ja käytiin tekemässä vajaan tunnin lenkki naapurustossa.

Vähän karhunvatukoita, pita-tortillasipsejä, kasvis/flatbreadpizzaa, chilijuustoa, squawia... Eli Super Bowl -iltapalaa.Omalla tavallaan jopa harmitti, että oltiin niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Niin - viime vuoden Super Bowl kun järjestettiin Arizonassa, eli Utahin etelänaapurissa. Miehen jatkaessa verojensa parissa, minä puolestani linnoittauduin herkkujen kanssa sohvalle ja rupesin tuijottamaan peliä. Ei sillä, kyllä minä seuraakin sain - ja samalla pientä apua siihen, kuinka peliä oikein kuuluu tulkata ja yrittää ymmärtää. En hyvällä tahdollakaan voi sanoa ymmärtäväni amerikkalaisesta jalkapallosta yhtään mitään, mutta toisaalta... Onneksi sama tyyppi istuu auttamassa sohvalla tässä vieressä tänäkin vuonna.

Mutta se paras ja odotetuin osa Super Bowlista? Mainokset! Kokosin alle mainoksia, jotka joko ärsyttivät, kummastuttivat tai muuten vain jäivät mieleen. Kim Kardashianin mainos T-Mobilelle oli lähinnä... Mielenkiintoinen, kun taas Skittlesin mainos aiheutti kulmien kohauttelua ja pieniä nauruntyrskähdyksiä (tuo koira)! Myös avokadomainos oli lähinnä huvittava, kaikessa kokonaisuudessaan. Sprintin mainos puolestaan oli hauska! Ja toisaalta, eläimet nyt vetoavat minuun. Aina. Myös Dodgen mainos oli mieleenpainuva, Locklite puolestaan vetoaa kaikkien meidän sisäiseen turistiin vyölaukullaan.

Youtubessa olisi varmasti vaikka millaisia, kattavia koosteita viime vuoden parhaiksi rankatuista Super Bowl -mainoksista, mutta ne olisivat tuntuneet aika persoonattomilta liittää tähän. Niinpä alla pikku kokoelma niistä mainoksista, jotka tosiaan olivat meikäläisen mieleen.


Mainosten ohella toinen suuri ja keskeinen asia Super Bowlissa oli väliaikashow. Pakko myöntää, ettei minulla todellakaan ole mitään aavistusta siitäkään, kenen vastuulla väliaikashow tänä vuonna on, mutta sunnuntaiyönähän sen sitten näkee. Me seurattiin silmä kovana myös Puppy Bowlia. Tarvitseeko minun edes mainita uudelleen mitään siitä, että ne eläimet tosiaan vetoavat...


0 kommenttia