Meidän arkea Utahissa

3:45 ip.

Aika luonnollisestikin ehkä, palaan aika monesti blogissa ihan puhtaasti niihin kovin arkisiin juttuihin. Sellaisiin, jotka tuntuvat itsestä ihan käsittämättömän tylsältä. Olen myös ruotinut läpi meidän tavallista, suomalaista arkipäiväämme, ja nyt vanhoja kuvia lävitse penkoessa tulin ajatelleeksi sitä, millaisia meidän normaalit arkipäivämme Utahissa oikeastaan olivatkaan.

Etenkin kaikkien viimeaikaisten tapahtumien valossa tuntuu nyt siltä, että on kivempi kirjoittaa vähän jostain arkisemmastakin. Tavallisesta ja tylsästä ehkä, mutta takuulla turvallisesta! Olen pureutunut meidän arkeen vähän jaotellummin aiemminkin - viimeisimmäksi olen kirjoitellut meidän nykyisestä arjestamme Suomessa, sitä ennen puolestaan palasin ajassa vuoden taaksepäin erääseen tärkeään päivään meidän elämässämme. Nyt ajattelin kuitenkin valottaa hieman enemmän meidän tavallista arkipäiväämme Utahissa - vastapainoksi kevättään peruvalle Suomelle.

Yhdestäkään päivästä minulla ei ole kirjoitettuna turhan selkeää ja yhtenäistä tekstiä - lähinnä muistisana sieltä, toinen täältä. Niinpä en täydestä kronologisuudesta ja todenmukaisuudesta vanno; suurin osa (minun) arkipäivistäni Utahissa oli aika toisiaan toistavia. Välillä heittäydyin hurjaksi ja tein asioita hieman eri järjestyksessä, mutta pääasiassa päivät etenivät suunnilleen samalla tapaa. Miehen työpäivinä - toisin sanoen, arkisin - ei varsinaisesti tehty mitään kovinkaan erikoista, yleensä kaikki eksoottisempi tekeminen rajoittui viikonloppuihin ja niihin vapaihin, joita keskelle viikkoa varastettiin. Harvinaista herkkua, kylläkin!

7 am, herätys - Kello soi aina seitsemältä arkisin, sillä miehellä alkaa työt aamukahdeksalta. Minä olen yleensä laiskimus ja jään sänkyyn makailemaan, ellen sitten tsekkaa Suomi-kuulumisia naamakirjasta tai sen perusteella, kuinka monta tekstaria yön aikana on puhelimeen tullut. Tämä kaikki tapahtuu mukavasti lämpimän peiton alta sillä välin, kun mies valmistautuu töihin.

7.45 am, ylös sängystä - Mies alkaa olla valmis lähtemään autolle, joten minä kömmin ylös sängystä puolihätäisesti antamaan vielä viimeiset halaukset ja suukot. Välillä palaan sänkyyn, välillä jään ylös.

8-10 am, aamujutut - Petaan sängyn, laitan tietokoneen työhuoneesta päälle ja mietin, mitä kotitöitä kyseiselle päivälle sattuu olemaan. Tiskiä me emme hirveästi tee, koska me putsataan lautasia aika useasti suoraan käytön jälkeen, näin esimerkiksi - niinpä tiskikone pyörii noin kahdesti viikossa. Osasyy on toisaalta myös siinä, että kaikki taloyhtiön tiskikoneet ovat ihan järkyttävän kovaäänisiä! Meille kuuluu nimittäin naapurinkin päivittäinen astianpesu - yritän toisin sanoen yleensä satuttaa meidän astianpesun samaan aikaan naapurin kanssa, niin samaa pahaa ei tarvitse kuunnella kahdesti. Viskaan pyykit pesuun, mikäli niitä sattuu olemaan kertynyt.

10 am, tylsää - Jossain kohdin ihan yksinkertaisesti tylsistyn. Päivästä riippuen lähden joko käymään pienellä lenkillä ympäri naapurustoa, tai vaihtoehtoisesti seuraan mielihalujani - ja lähden hakemaan Wincosta herkkuja. Tällä välin peseytyneet pyykit pyörivät kuivausrummussa kuivumassa ja odottamassa, että emäntä kävelee vartin verran kotiovelta Wincoon, tekee ostoksensa ja kävelee takaisin. Joskus reitti suuntautuu Wincon sijasta Subwayn tai Beans & Brewsiin, jonne matkaa kävellen on suunnilleen saman verran. Mikäli edellisenä iltana on vuokrattu leffa Redboxilta, käyn palauttamassa leffan Holidayn pihalla nököttävään Redboxiin ennen, kuin istahdan alas kahvin / subin ääreen tai käyn ostamassa apetta.

Wincosta mukaan tarttuu useimmiten pistaasigelatoa, (suklaa)mantelimaitoa tai 3 Musketeers-patukoita. Joskus heittäydyn hassuksi Oreoiden kanssa, ja roudaan kotiin eri makuja. Mikäli tie vie tämän sijasta Beans & Brewsiin, tilaan aina (kahvittoman) caramel frappuccinon, tai Subissa kana-teriyakin 6 inch honey & oatmeal leivällä.

Matkalla kotiin (aamu)päivän riennoilta - eli yleensä juurikin sieltä Beans & Brewsista, josta oikeanpuoleinen kuvista on.

12-1 pm, kotona - Vien kuivuneet pyykit omille paikoilleen vaatehuoneeseen. Suurimman osan miehen omista ripustan, omani yleensä viikkaan. Telkkari on päällä, ja katson vähän vaihdellen milloin mitäkin, mutta suurimmaksi osaksi tykkään kuluttaa erilaisia realityja ja Simpsoneja. Laitan astiat takaisin kaappeihin puhtaana.

1-3 pm, rentoudun - Myös tässä kohtaa on hyvä mahdollisuus käydä pienellä lenkillä, tai mikäli olo ei ihan niin aktiivinen ole, rojahdan sohvalle / sänkyyn / kokolattiamaton pehmeään syleilyyn lattialle ja luen kirjaa, tsekkaan uutiset tai vaihtoehtoisesti istutan itseni toimistossa tietokoneen äärelle ja Facebookkaan Suomeen. Kello on kyllä Suomessa yhdeksän tuntia edellä, mutta suurin osa ei vielä ole joutanut mennä nukkumaan.

3.30 pm, ruokaa - Mies tulee töistä kotiin vähän reilun puolen tunnin päästä, joten alan miettiä päivän oikeaa ruokaa. Yleensä teen ruokaa aika fiiliksellä; joskus pöydästä löytyy currya, joskus erilaisia pastoja, joskus omeletteja. Mies tykkää omasta spessuherkustaan (squawia, hunajaa, kanelia ja kahden munan omeletti), joten mikäli minulla ei satu olemaan turhan iso nälkä, teen yleensä jotain sellaista, mistä tiedän miehen tykkäävän erityisen paljon. Valmistelen ruoan siten, että kaikki on valmista miehen astellessa ovesta sisään - onpahan kivempi aloittaa loppupäivän rentoutuminen.

4.30 pm, asioille - Mikäli ei ole tarvetta poistua neljän seinän sisältä, tässä vaiheessa ohjelmassa on joko rentouttava kylpy tai kuuma suihku. Aika useasti onnistun kuitenkin keksimään hyviä tekosyitä kotoa poistumiselle - milloin käydään ruokaostoksilla (yleensä ihan vaatimattomasti maailman suurimmassa Costcossa), milloin vain lähdetään ajelemaan, ostamaan jotain spesifimpää tai tekemään yhdessä jotain hauskaa. Kotiin koukataan tavallisesti Redboxin kautta ja vuokrataan joku leffa, joka sattuu tuntumaan molemmista hyvältä.

7 pm, aikaa yhdessä ja erikseen - Tähän mennessä kaikki juoksevat asiat on hoidettu ja suihkussa käyty, joten otetaan aikaa rentoutumiselle. Yleensä tuijotetaan joko sitä vuokrattua elokuvaa tai jotain vaihtoehtoista Hulusta, pidetään hauskaa yhdessä. Puuhastellaan välillä molemmat omiamme, välillä istutaan yhdessä sohvalle ja nautitaan yhdessäolosta.

10-11 pm, nukkumaan - hampaiden harjauksen kautta sänkyyn, selaamaan puhelinta ja lopulta laittamaan silmät kiinni.

Se terveellisemmän ja enemmän ruokaympyrää noudattavan lautasen sisältö ei kuulu valitettavasti minulle. Kyllä - minä olen meistä se, joka suorastaan kapinoi kaikkea terveellistä vastaan.

Costcon aarteita! Tuo kookoscurrykin oli muuten aika hyvää.

Lähi-Costco - ei kuitenkaan maailman suurin (eli Salt Lake Cityn), vaan Murrayn.


2 kommenttia

 1. Vähän erilaista ollut arki siellä ja tietenkin se jo vaikuttaa suuresti, että et ollut töissä siellä. :D Kauanko oletkaan asunut/ollut Utahissa ennen Suomeen muuttoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, anteeksi - en ollenkan huomannut sun kommenttia! Ollut niin kiirus, ettei oo ehtinyt häärätä blogin parissa :|

   Mä oon ollut Utahissa lähinnä useamman kuukauden "palasina" kerrallaan - just sopivasti siihen, että Suomen arki unohtuu ja ehtii sekoittamaan asiat ihan täydellisesti! :'D Joitain asioita kaipaan sieltä tosi kovin, jotkut asiat taas on Suomessa ihan priimaa. :)

   Poista