Paha ihminen

1:47 ip.

Minulla oli tälle päivälle jo ajastettuna vähän jotain erilaista julkaistavaa, mutta sen aika ei ole tänään. Olin ihan kaikessa rauhassa hoitamassa työasioita, juoksin muutamat tapaamiset läpi ja välissä vilkaisin puhelimelta, että mies oli laittanut viestin. Hän kun on meistä se, joka on uutisten osalta aina ajan hermolla ja tarkkailee tilannetta.

Olen ihan tottunut siihen, että mies lähettää minulle luettavaksi muutamia uutisartikkeleita tai tiivistää viestiin sen, mikä hänen mielestään milloinkin on sen arvoista, että minunkin olisi syytä sivistää tiedolla itseäni. Nyt viestejä oli tullut lukuisia. Menin sanattomaksi, kun luin viestit Brysselin tapahtumista. Nyt työkoneella pyörii NBC:n liveblogi suoraan Brysselistä ja miehen kanssa lähetetään toisillemme lähes kilpaa Foxin uutislinkkejä.

On kyse sitten terrorismista tai mistä tahansa, tämä on hirveää. Uskonnosta, rodusta tai mistä tahansa syystä ketään erittelemättä, tämä on kauheaa. Miksi ihminen haluaa vahingoittaa toista? Surullisia tapahtumia on ollut 9/11 jälkeen jo aivan liian monessa paikassa, varsinkin viimeaikoina. Sen paremmin uutisia seuraamatta tai tilanteita tuntematta tiedän, että esimerkiksi Turkissa on tällä hetkellä tukala tilanne - myös Euroopassa ollaan varpaillaan Pariisin iskujen jälkeen, ja nyt vielä Brysseli. Millä ihmeellä tämä saataisiin vielä loppumaan? Tuntuu todella pahalta. Kaikkien uhrien puolesta - jälleen kerran ketään yhtään millään tapaa erittelemättä. Niin Brysselissä, Turkissa, Pariisissa kuin ihan kaikkialla muuallakin. Ei tämä ole oikein.

 Maailma kaipaa paljon enemmän hyvää. Ja koska pieni koiranpentu ei todellakaan voi olla paha tai kylmä, sopivat (minun mielestäni) söpöt pentukuvat tähän tilanteeseen paremmin kuin hyvin - paremman puutteessa, nimittäin. Meidän lelukoiramme - vajaat kaksi vuotta sitten. Kyllä se vain oli pieni! Ja onneksi, täysin ymmärtämätön yhä edelleen ihmisen pahuudesta ja julmuudesta.

2 kommenttia

  1. Oon meinannut kirjoittaa samasta aiheesta vähän eri näkökulmasta, mutten ole ollut varma viitsinkö ettei kukaan ymmärrä väärin. Ihminen on niin paha. Tekee pahaa toisilleen, eläimille ja luonnolle. Siksi mulla harvoin riittääkään myötätuntoa ihmisille (ja tällä en tarkoita sitä, että tällaiset tapahtumat ei tuntuisi pahalta,vaan lähinnä sitä, että musta esim. kaikki eläinrääkkääjät saisi musta tuomita saamaan saman kohtelun, mitä ovat itse niille eläimille tehnyt..). Eläimet on aina viattomia ja tietämättömiä maailman pahuudesta, kun taas ihminen pystyy vaikka millaisiin karmeihin tekoihin. Ihan käsittämättömältä tuntuu tällaiset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Tuntuu ihan kauhean pahalta ajatella - en vaan ymmärrä, minkä takia pitää lähteä väkisin satuttamaan muita. Jos on itsellä paha olo, kohdistaisi sitten edes itseensä sen kaiken vihan ja inhon, eikä laajentaisi itsensä ulkopuolelle! Eläimet ja luonto - just niinkuin sanoitkin, ne on kuitenkin täysin kyvyttömiä puolustautumaan ihmisen julmuudelta. Luonnollakin nyt ehkä on keinonsa, mutta eläimet... En ymmärrä. Silmä silmästä vaan! :(

      Poista