Mitä ruokia USA:sta ikävöin?

12:18 ip.

USA on hieno maa. Hieno maa, jossa on perhanan paljon kivoja ruokia sellaisiin pakkauskokoihin ängettynä, ettei kauppaan tarvitse änkeytyä uudetaan heti seuraavana päivänä. Lueskelin tässä Mintun postausta rahkasta Turkissa - ja tämä sai minut väkisinkin ajattelemaan, mitä ruokia itse kaipaan USA:sta. No, (ruokien) pakkauskoot jo mainitsinkin, vaikka ihan aina en olisi tätä allekirjoittanutkaan. Joskus ne isot pakkaukset nimittäin ärsyttivät - kaappeihin ne mahtuivat vain vaivoin ja olihan niitä kohtuullisen raivostuttava kantaa kotiin niissä surullisenkuuluisissa pienissä ja höttöisissä "muovipusseissa".

Mutta - heti alkuun pieni yllättäjä. Nimittäin juusto! Olen tainnut aiemmin mainita jotain siitä - ohimennen ainakin - että jenkkijuustot maistuvat pahvilta, mauttomilta ja ehkä vähän kumisiltakin. Vaan löysinpä Kalliovuorten keskeltä tuontijuustoa New Yorkista saakka - Yancey's Fancy Buffalo Cheese on ihan must. Paksuja siivuja leivälle keitetyn kananmunan kaveriksi - nam. Täysin vastaavaa en Suomesta ole löytänyt - ainakaan yhtä täyteläisen tulista ja kermaista.

Buffalo Wing cheese <3

Josta pääseekin kivalla aasinsillalla eteenpäin - nimittäin se leipä. Eikä ihan mikä vaan leipä, vaan Utahin paikalliserikoisuus, squaw. Vähän kuin makeaa ruisleipää, muttei kuitenkaan - tai vaihtoehtoisesti vähän saaristolaisleivän tapaista, muttei niin vahvalla ominaismaulla. Pakastimesta löytyy vielä muutama siivu, muttei läheskään riittävästi!

Myös Utahin hunaja on ihan omaa luokkaansa - ja ehkä sanomattakin selvää, että olen imenyt meidän utahilaishunajapurkit nurkkia myöten loppuun teetä lipitellessäni.

Hoody's Deep South Praline Pecans. Taas ihan selvä no-brainer, näitä(kin) voisin imeä itseeni ihan loputtoman paljon. Onneksi Costco myy tukkupakkauksittain, mitä nyt hinta vaan on aavistuksen suolainen - yhdestä (myönnettäköön, että ihan kohtuullisen kokoisesta) purkillisesta sai maksaa noin $10.00 luokkaa. Jos näitä jostain vaan käsiinsä saa, kannattaa maistaa - näihin nimittäin jää tuskallisen varmasti koukkuun ja syömisen lopettamiseen tarvittaisiin Cruisen Tomppaa, on se sen verran mission impossible.

 Ikinä, koskaan tai milloinkaan ei ole niin pahaa makeanhimoa, että kannattaisi ostaa haikarkkeja. Näyttäväthän ne kohtuullisen houkuttelevilta, mutta maistuvat kammottavilta.

Joitain karkkejakin on välillä ikävä. Sweet Tartsit ovat mun ikisuosikkeja, niin on toisaalta myös Ice Breaker Soursit, etenkin marjanmakuiset. Herseysin suklaa menee alas sen verran takkuisesti, että se on hyvää yhden palan verran, yhtään enempää en kaipaa. 3 Musketeers taas on miehen lemppari - niitä tosin saa tätä nykyä jo esim. Lidlistä.

Elintarvikkeiden osalta kaipaan näin yleisesti ottaen niitä fiksumpia pakkauskokoja sekä järkevämpiä hintoja. Me toisaalta oltiin Costcon asiakkaita, ja kuka tahansa Costcossa joskus käynyt ymmärtää takuulla sen, miksi puhun hyvistä diileistä ja hinta-laatusuhteesta. Jos siis vedetään nyt muutamat mutkat suoriksi. Sen sijaan en kaipaa ollenkaan höttömuovikasseja ja niiden paljoutta, tai edes Costcon laatikkoayteemiä. Se on ihan OK, mutta yksin parin laatikon kanniskelu kotiin saakka tuottaa tuskaa, ja sen jälkeen se mokoma pahvilaatikko on ainoastaan tiellä. No good. Kaipaan toisaalta myös Trader Joe'sia - tätä ei ehkä tarvitse pahemmin edes selittää. Luomua suhteellisen järkevään hintaan, ja ne karkit... Etenkin tummalla suklaalla kuorrutetut vaahtikset. Apua. Tahdon!

Mitä en kaipaa? No sitä Hersheysiä. Kammottavia sinivalkoisia haikarkkeja (viinikumeja), jotka maistuivat lisäaineilta ja myrkyiltä (mutta joita sai aina Holidaylta tarjouksena $1.00 per pussi - ei yllätä...) tai myöskään utahilaisten perinneherkkua, fry saucea. Yhh.

Maailman isoin Costco on muuten oikeasti ihan älyttömän iso. Ja tässä on kirjaimellisesti se maailman suurin Costco, ilmasta käsin. Ja hei - eikö muuten näytäkin Wasatch Front aika kauniilta? Salt Lake <3

Parasta leipää ikinä.

Utahilaisten paikalliserikoisuus (ja suosikki), fry sauce. Majoa ja ketsuppia, kiitos ei kiitos.

Kaikki kuvat tähän postaukseen olen julkeasti lainannut netistä Googlen suopealla avustuksella. Kiitokset näistä kuuluvat siis joillekin aivan muille, kuin minulle.

2 kommenttia

 1. Hahahah, meillä on ihan selvästi täysin erilaiset makunystyrät :D En syö oikeastaan koskaan paikallisia leipiä ja juustojakin vain koska muuta ei ole tarjolla. Kaipaan siis juurikin leipää ja juustoja Suomesta. Ja karkkia:D Koska USAn karkeista kelpuutan oikeastaan vain tuontisuklaat (mm.Ghirardelli & Lindt). Mutta rakastan kyllä täällä sitä valikoiman määrää. Etenkin ravintoloissa. Rajatonta valikoimaa ja aukioloaikoja varmasti tulee eniten ikävä jos täältä joskus pois muutetaan ennemmin kuin mitään yksittäistä ruokaa tai tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Mun olis tosin pitänyt kirjoittaa disclaimer siitä, että miunkin juusto- ja leipäherkuttelut rajoittuu USA:n tarjonnasta tasan noihin kahteen. Kamalin juustokokemus oli jotain "Wincon omaa erikoisuus- pepper jackia", hyi luoja. Superkumista, mautonta ja ällöttävää. Sama kuin leipä - tuota yhtä poikkeusta lukuunottamatta en pahemmin sen pään leipiä ikävöi

   Nyt muuten kun sanoit, niin Lindtin creme brulee -suklaa... Iski ihan jäätävä himo. Apua. :D

   Ja hyvä pointti muuten tuo rajaton valikoima ja laajat aukioloajat! Meillä on onneksi suht lähellä 7-21 auki olevia, isoja kauppoja sekä 24/7 huoltoasema, mutta on se silti eri asia kuin se, että voi pyörähtää Wincossa hakemassa jäätelöä (juu, mitään omakohtaista kokemusta ei tietenkään ole...) vaikka kolmelta yöllä. Aijai :)

   Poista