Kirppishullun tunnustuksia (ja vähän asiaa kulttuurieroistakin)

11:57 ap.

No niin no - en minä sentään ehkä ihan kirppishulluksi itseäni määrittelisi, mutta kyllä minä oman korteni kekoon kannan. Käyn muutaman kerran kuukaudessa kiertelemässä kirpputoreilla ihan fyysisestikin - yleensä tosin hoidan ostokseni kätevästi netin kautta, lähinnä Facebookin erilaisissa kirppisryhmissä.

Miksi tykkään kirppiksistä - niin nettikirppareista kuin oikeistakin? Tykkään niistä siksi, että saan pienennettyä edes aavistuksen omaa ekojalanjälkeäni - toisaalta pidän myös siitä ajatuksesta, että voin aivan hyvin ostaa jotakin jo valmiiksi käytettynä. Eihän kaiken tarvitse olla uutta ollakseen hyvää tai priimaakin! Ja viimeisenä, ketäpä eivät halvemmat hinnat kiinnostaisi! Vielä, kun ostosskaalani rajoittuu oikeastaan kaikkeen mahdolliseen aina vaatteista auton varaosiin, olen melko vaarallinen (netti)kirppareilla. Etenkin omalle rahapussilleni, sitäkin suuremmin tilipäivän nurkilla.

1 €.

Viimeisimmät löytöni ovat olleet puhtaasti sisustuksellisia - olen löytänyt kauan kaipaamani pinnatuolit ihan pilkkahintaan, näiden kaveriksi puolestaan löytyi punainen Ikean Lack-sarjan pöytä naamakirjakirpparilta - ilmaiseksi. Tässä pari päivää takaperin puolestani kotiutin meille myöskin naamakirjan kautta kaksi ihanaa lyhtyä, siitä päivä eteenpäin puolestani hain (ilmaiseksi) Oxford Dictionaryn. Niin - en ehkä ole tunnustanut tätä ääneen, mutta minulla on ollut teini-ikäisestä saakka suunnaton fiksaatio sanakirjoihin. Niitä löytyy meiltä kaapit notkuen - vielä, kun parempi puoliskokin sattuu olemaan alkuperäiseltä ammatiltaan kielitieteilijä.

Mutta tyylilleni uskollisena, tämä täytyy tietenkin saada liitettyä osaksi pientä vertailua ja kulttuurieroja. Itse en ehkä olisi asiaa niinkään osannut ajatella - parempi puoliskoni sen sijaan osasi, tietämättäänkin.

Kun nimittäin Oxford Dictionaryn haettuani hehkutin miehelle kotona innosta puhkuen asiaa, hän pyöritteli päätään. Why didn't you tell me you're going to meet some complete strangers? Niin... Miksi minun olisi pitänyt kertoa, että tapaan nopeasti rouvan, joka minulle kyseisen opuksen ojentaa? Olin hieman hämilläni, kunnes mies selitti - tällaista ei koskaan tapahtuisi USA:ssa. Ainakaan aivan tällä tavalla. Hänen mielestään toisen kotiin ajaminen ja tällainen kaupanteko olisi Yhdysvaltojen puolella enemmänkin hieman epäilyttävää, kuin yleinen käytäntö. Toisaalta, ymmärrän tämän - kun me myimme kontista poisjääviä huonekaluja Utahissa, kukaan ei koskaan hakenut ostoksiaan yksin. Emme myöskään myyneet mitään esimerkiksi Facebookin kautta, vaan KSL Classifiedsin. On SLC:n alueelle toki olemassa omat Facebookryhmänsäkin, mutta me emme päätyneet käyttämään niitä.

Tämä voi tietysti olla aika osavaltiokohtaista, ja luultavasti onkin - ellei peräti aluekohtaista. Tämä kuitenkin oli miehen näkemys asiaan, ja sain pitkään selittää hänelle olleeni kyllä aivan täysin turvassa. Kaiken lisäksi Oxford Dictionaryn minulle antanut nainen ei edes itse ollut paikalla - noukin kirjan heidän kotiportailtaan mukaani, siinä se.

Ilmainen - ja vielä priimakuntoinenkin.

2 €.

12 kommenttia

 1. Itse ostan varsinkin sisustustavaraa kirppiksiltä, sillä niitä saa välillä todella halvalta sieltä. Vaatteita en ole kauheasti ostellut, sillä tuntuu, että kaikki parhaat menevät ihan sekunneissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kieltämättä vähän sama - eniten tulee ehdottomasti ostettua sisustus- ja käyttötavaraa, vaatteita on hankala löytää kirppiksiltä tai kirppisryhmistä. :)

   Poista
 2. Itse metsästän erilaisii cd-levyjä kirppareilta! Vaatteitaki yritän ettiä mut se on sitte jo vaikeempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo - vaatteiden kanssa on kieltämättä vähän hankalampaa! :)

   Poista
 3. Kirppareilla on kiva kierrellä ja se fiilis, kun on tehnyt hyvän löydön on uskomattoma hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! :-) Jotenkin tosi ihana huomata, miten paljon kaikkea kivaa voi löytää, ja vielä huokeaan hintaan.

   Poista
 4. Kirpparit on kyllä ihan parhautta! itse tykkään kummiskin enempi kierrellä ihan fyysisillä semmoisilla, vaikka pariin fb-kirppis ryhmään kuulunkin. Viimeaikoijen paras löytö tais olla valmistujaismekko, jonka nappasin mukaani hintaan 7€! Jäipähän rahaa ostaa kunnon alusvaatteet sen kaveriksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan "oikeissa kirppareissa" on kieltämättä omanlaisensa tunnelma - ja toisaalta, minä(kin) tykkään hypistellä asioita ihan konkreettisesti käsissäni... :-D Hyvän löydön oot kyllä tehnyt valmistujaismekon kanssa! :o

   Poista
 5. Hmmm... mä oon viimeisen kuukauden aikana tehnyt kahdet kaupat Craigslistillä. Molemmat tultiin suoraan meiltä kotoa hakemaan. Ja nyt viimeisimpänä hommasin kissojen hoitajan lehti-ilmoituksesta. Tyttö tuli myöskin meille kotia katsomaan kissoja ja avaimenikin hänelle sitten luovutin... :D Kaikki mennyt hyvin, joten mun täytyy olla vähän eri mieltä tuosta kulttuurinäkökulmasta. Voi olla, että olen sitten liian luottavainen.. Se, mikä täällä ärsyttää, on oharien tekeminen näissä myyntitapauksissa. Sanotaan että tullaan silloin ja silloin eikä koskaan ilmaannuta paikalle. Se on ärsyttävää, kun suunnittelee omat menot niiden mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ehdottomasti yksi kulttuuriero jo sinänsä - se, että oot saanut teidän kissoille hoitajan lehti-ilmoituksella! :-D Meinaan, että kyllähän täälläkin yhä lehdissä ilmoitellaan, mutta aika vähälle se on tainnut mennä nyt netin ja etenkin Facebookin aikana.

   Ja heh, aika hyvin! Meillä tosin C on sattuneesta syystä vähän varovainen kaiken mahdollisen suhteen, joten se selittää kyllä osan tuosta. ;) Mutta allekirjoitan kyllä myös tuon, ettei ilmestytä paikalle. Muistan niin meidän / miehen muuton aikana, kun yhden pariskunnan piti tulla hakemaan melkein puolet huonekaluista, ja päättivätkin tehdä oharit muutama päivä ennen asunnon luovutusta... Huoh. :/

   Poista
 6. Löysin itekkin kauneimmat kesämekot ikinä kirppiksiltä. ja sielä aion myös taas käydä, sillä sieltä löytyy myös muotia joka on 'kuollut' mutta tulee aina olemaan mua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset on kyllä tosi hyviä paikkoja tehdä löytöjä. :) Ja niinhän se taitaa pitkälti mennä, että toisen roska on toisen aarre!

   Poista