Myrskyä tyynen edellä

10:03 ip.

Tässä taannoin vähän kohistiin siitä, että jonkinlainen myrsky olisi iskemässä. Luvattiin kai, että ainakaan vuosikymmeneen ei moista ole koettu - mutta aika laimeaksihan tuo jäi. Luulisin.

Minä olin tyytyväisenä töissä, rannikolla, kun mies soitti kotoa hätääntyneenä. Astianpesukone oli ollut täydessä pyörityksessä, samoin pyykinpesukone oli päällä likaisine pyykkeineen ja pam, sähköt olivat poissa. Eipä siinä sitten muuta, kuin hanat kiinni ja varuiksi kaikki sähkölaitteet pois seinästä - ukkostakin nimittäin taisi olla ilmassa.

Joku varmaan ihmettelee tässä kohtaa, minkä ihmeen vuoksi sähkökatkoksen pitäisi mitenkään vaikuttaa pyykin- ja astioiden pesemiseen. Me ollaan joka tapauksessa maalla - toisin sanoen vesi tulee omasta kaivosta, ja tämä vaatii pientä sähköistä apua toimiakseen. Niinpä homma ei yksinkertaisesti toimi ilman sähköä, eikä naapurista pahemmin ihan vain tätä varten olisi ollut järkeä lähteä roudaamaan aggregaattia. Vajaata tuntia myöhemmin sähköt sitten palasivat, ja koneet saivat hoitaa urakkansa kunnialla loppuun.

Myönnetään, että nuo edessäolevat pilvet eivät enteilleet turhan hyvää - kuva työmatkalta kotiinpäin.

Ei myrsky silti ainakaan minun kokemuksieni mukaan ollut mittaluokaltaan sellainen, josta olisi tarvinnut olla suuremmin huolissaan. Voi tietysti olla, että toisaalla Suomea on myräkkä koettu aivan eri tavalla, mikä on taas ihan eri juttunsa. Mekin olimme miehen kanssa vain noin 50 kilometrin päässä toisistamme, ja meillä rannikolla paistoi aurinko lähes täydeltä taivaalta samalla, kun mies kertoi sähköjen menneen ja tuulen riepottelevan kaikkea pihalla ollutta.

Kieltämättä saattaisin jopa kaivata sellaista pientä kesämyrskyä. Se voisi olla ihan piristäväkin. Vielä, jos se sattuisi sopivasti lauantaiksi, voisin hyvällä omatunnolla välttää esimerkiksi nurmikonleikkuun (ja antaa sen miehen tehtäväksi). 

2 kommenttia

  1. Täällä oli aika kova myrsky (ilmeisesti juuri tällä alueella se esiintyi kovimmin). Paljon oli puita kaatunut, ja joissain paikoin oli sähkökatkojakin. En muista, kuinka kovaksi tuuli oli mitattu, mutta tuuli kuitenkin ihan kunnolla. Kiva oli polkea töihin seuraavana päivänä, kun silloinkin tuuli vielä paljon, ja vähän tuli vettäkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä myrskysi eilen ihan kunnolla myös! Oli aika hurjaa katseltavaa... Somistettiin vielä pihaakin ja pakko sanoa, että onneksi oli traktori alla. Ei oltaisi muuten päästy kivenhakureissulta pois, kun oli puita kaatunut soramontun tien varteen :D

      Poista