28 / 28

8:16 ap.

Vietin tässä jokin aika takaperin syntymäpäivääni. Mitään erityisen ihmeellistä ei päivälle ollut tiedossa - mitä nyt töissä oli tarkoitus käydä ja sen jälkeen tulla kotiin. Hyvin tavallinen arkipäivä, siis.

Mitä en tiennyt oli kuitenkin se, että ennen aamupalaveria avattiin pullo shampanjaa ja kilisteltiin koko työporukan voimin allekirjoittaneen synttäreiden kunniaksi. Päivä sai siis mitä parhaimman startin, eikä se yhtään pöllömpänä jatkunutkaan! Töiden puolesta päivä oli äärimmäisen mukava, ja ensimmäisenä kotiin tullessa ojensi lapsi minulle kirjeen, jossa oli onnentoivotukset sekä itsepiirretty kuva koko meidän perheestämme - aika ihana, etten sanoisi.

Ja ihan kuin näissä ei olisi ollut tarpeeksi, oli lapsi vielä leiponut isoäitinsä kanssa meikäläiselle tuoreita mustikkamuffineja ja lahjapakettiin oli kääritty neidin itsensä tekemä käsityö. Niin - mainitsinko jo, että ihana? Tämän kaiken kruunasi se, että lapsi onnitteli laulamalla Happy Birthday to youn englanniksi.

Mieskin kyllä osoitti jälleen kerran tuntevansa vaimonsa. Raukka oli edelleen kipeänä, ja vähän ressukkana pyysi minua petaamaan sängyn hänen päiväuniensa jäljiltä. Suostuin, tottakai - ja jossain ihmeen välissä mies oli käynyt piilottamassa peiton väliin purkin Ben & Jerry's jäätelöä. Se tosin jäi myöhempään, sillä rehkin ensin nurmikonleikkuun ohessa, virkistäydyin suihkussa ja tein muutamat työasiat koneella valmiiksi. Tämän jälkeen minulle tuotiin eteen kaunis, harmaa laatikko valkealla nauhalla ja kortilla koristeltuna - sisältä löytyi Fredrik Eklundin 'The Sell'. Olen hyvinkin vannoutunut Fredrik-fani, ja olen puolittain salaa haaveillut vielä jossain vaiheessa omistavani tämän kirjan.

No niin no - ensimmäisenä iltana kahlasin kirjasta kevyesti noin puolet lävitse, kyytipoikina lapsen rakkaudella valmistamia, ihania muffinsseja ja miehen valitsemaa herkkujäätelöä. Vielä, kun lihaksissa poltteli kivasti jo kolmen päivän putki (pehmeän!) nurmikon ajamista työnnettävällä ruohonleikkurilla, ei voinut kuin olla tyytyväinen ja ennen kaikkea, onnellinen.4 kommenttia

 1. Voi miten ihanaa! Pienetkin asiat voivat saada todella iloiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo - en kieltämättä olisi mitään muuta edes toivonut koko syntymäpäivältä, päin vastoin! :)

   Poista
 2. Lukeminen on kyllä mukavaa, varsinkin kun on hyvät eväät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sanopa muuta! Lapsen omatekemät muffinit on <3 Eikä tuossa Ben & Jerry's -jäätelössäkään valittamista ole :-D

   Poista