Mannertenvälinen muutto

Ihan kaikkea on mahdotonta saada tiivistettyä tekstiksi, joka kaikella loogisuudellaan kävisi järkeen. Niinpä kasaan tälle sivulle kansainväliseen / mannertenväliseen muuttoon liittyviä tekstejä, joita olen kirjoitellut blogiin.

Taustaa - olemme tehneet melko suuren mannertenvälisen muuton kevät-kesällä 2015 Pohjois-Amerikasta Eurooppaan. Toimme merikontissa paitsi joitakin pienempiä huonekaluja, vaatteita, sisustusesineitä ja sekalaista kodintavaraa, myös USA:sta ostetun automme. Muuttoauton maahantuontiin liittyvien tekstien kanssa kannattaa käyttää omaa harkintakykyään, sillä säädökset ovat muuttuneet muistaakseni heinäkuussa 2015; toisin sanoenajantasaiset ohjeet saat parhaiten paitsi Suomen Tullista, myös omasta (lähtömaan) pankista ja rahtifirmaltasi. Nämä ovat meidän kokemuksiamme hyvin sekalaisesti kirjoitettuna - niin miehen maahanmuutosta, kuin auton ja irtaimiston matkasta Yhdysvalloista Suomeen.

Jos päädyit tälle sivulle mielessäsi kansainvälinen muutto, autan mielelläni - en kuitenkaan vanno, että pystyn antamaan täysin ajantasaista tietoa. Nakkaa siis ihmeessä sähköpostia tai kommenttia!